Framtidens industriföretag 29 maj2018-04-18T15:29:16+00:00

Framtidens industriföretag 29 maj

Den 29 maj klockan 15 träffas vi för att blicka framåt, inspireras och nätverka. Vi bjuder på föredrag av Mats Lewan, Anna Öhrwall Rönnback och Tomas Tränkner som ger nya insikter, nya kontaktnät och lär oss mer om den digitala transformationen. Vi avslutar självklart med mingel från klockan 18.

Digital strategi för företagare
– Från ord till resultat

Digital strategi är så mycket mer än att lyckas på sociala medier. Det handlar om hur du kommer dit du vill med moderna metoder.

Den här föreläsningen presenterar en trestegsmodell där resultatet är en digital strategi. Det är en process som fungerar för alla företagare.

Processen är i princip nödvändig att ta sig igenom för att effektivt kunna marknadsföra sig och stärka sitt varumärke. Det är också en grund för att ta nästa steg i den digitala utvecklingen.

Föreläsare: Tomas Tränkner är egenföretagare inom digital marknadsföring. Han hjälper företag med digital synlighet och kommunikation. Just nu är podcasting mycket efterfrågat, men även uppdrag som talare, skribent och content-strategi. Han brinner för att utveckla verksamheter och affärer med moderna metoder i bagaget.

Affärsutveckling mot tjänster
– Inte bara fysisk produkt i tillverkningsindustrin

Att leverera värde till kunden och kundens kund handlar om att paketera kunskap och tjänster som stärker erbjudandet. Det här föredraget sätter fokus på ”vad som gör små företag uthålliga och framgångsrika”.
Ett föredrag som kanske föder nya tankar för just ditt företags strategiarbete.

Föreläsare: Anna Öhrwall Rönnback, Professor i produktinnovation vid Luleå tekniska universitet. Anna forskar inom teknikbaserad affärs- och produktutveckling, i både stora och små företag, med fokus på innovation och tillväxt i mindre företag. Anna arbetar med metoder och verktyg som tillämpas i mindre företag och småföretagskluster, exempelvis Automation Småland, med företag i Föreningen Automationsföretagen i Sverige.

Den digitala transformationen är enorm
– Och den har knappt börjat

Digitalisering är ett begrepp som ingen kommer undan idag. Ändå är förändringen som digitaliseringen kommer att medföra betydligt
större än många föreställer sig. Dessutom har förändringen knappt börjat.

I sin presentation förklarar Mats Lewan varför digitaliseringen är en så stark drivkraft för förändring.

Varför den kräver omvandling av allt från affärsmodeller och erbjudande till ledarskap och organisation i alla branscher, inte minst i industrin, och varför den ständigt accelererar. I ljuset av detta klargör Mats också hur framtidens arbete kan ske i samarbete mellan människor och maskiner.

Föreläsare: Mats Lewan är författare, internationell föreläsare, futurist, konsult, journalist och forskningsanalytiker med fokus på framtid, teknik och digitalisering.

För medlemmar i Sinf, MVR och Stål&Mekangruppen. Anmäl ditt deltagande innan den 25 maj. Ditt deltagande är kostnadsfritt.
(No show avgift 400kr)

Plats: Klara Norra Kyrkogata 31, Stockholm

Anmäl ditt deltagande här >>

Missa inte Sinfs fullmäktige samma dag med start klockan 13.00. Medlemmar i MVR och Stål&Mekan är även medlemmar i Sinf.