Kort information om ändringar i skatteregler med anledning av Covid-19/Corona

De ekonomiska följderna av virusutbrottet är ännu oöverskådliga, men att det lett till digra konsekvenser får många företagare är inte svårt att konstatera. Regeringen har stegvis presenterat ekonomiska åtgärder för att försöka lätta på trycket. Bland dessa åtgärder finns det tillfälliga regler gällande vissa delar av skattelagstiftningen såsom anstånd med inbetalning av arbetsgivaravgifter och moms såväl som utökade möjligheter till avsättning till periodiseringsfond.

Stödet vid korttidsarbete har också föreslagits öka med en ytterligare nivå, dvs. att man tillfälligt ska kunna permittera upp till 80 % (jämfört med 60 % som är maxtaket annars).

Läs mer om dessa regler här>>

Vanessa von Zweigbergk, bolagsjurist MVR

By |2020-04-15T11:54:54+00:00April 15th, 2020|Corona, Företagsnytta, Juridik|