Frågan är dock hur länge priset kommer hålla i sig, och vissa tror att en vändning kan komma att ske redan under andra kvartalet 2021.

Leverantörerna har höjt sina priser beroende på produkt med mellan 20 och 30 procent sedan november. Marknaden kommer dock förr eller senare bli tvungen att balansera sig igen, men förmodligen fortfarande ligga kvar på betydligt högre nivåer än vi haft tidigare.

Det verkar dock som att företagarna själva börjar se mer optimistiskt på framtiden ju fler som vaccinerar sig, många stora projekt har startats upp på nytt vilket även lett till ökade leveranstider, särskilt på plåt.

MVR följer utvecklingen, har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.
Hos Steel Buisness Briefing kan ni själva jämföra, följa och analysera dom olika metall och stålpriserna runt om i världen för både export och import. Analysverktyget hittar ni här >>