Redovisa coronastöd i företagets deklaration

Inlägget publicerades: april 29, 2022

Senast uppdaterat: augusti 3, 2022

Det finns flera sätt att förbättra din ekonomiska situation och om ni under året har fått olika typer av Coronastöd kan det vara svårt att ha koll på hur och vart dessa ska redovisas rätt.

Därför har Skatteverket tagit fram en bra sida med information som är viktig för er som företagare, ideella föreningar, stiftelser, registrerade trossamfund eller offentliga aktörer att känna till i samband med coronapandemin.

Där hittar ni all information om när och hur omställningsstöd eller andra coronarelaterade stöd ska redovisas så att det blir rätt i deklarationen eller i NE-bilagan.
Där finns också information om vad som gäller om du bland annat har problem med att betala skatter och avgifter i rätt tid.

Eftersom att reglerna skiljer sig åt är det viktigt att kontrollera att du läser rätt information för just din verksamhet.
Informationen är uppdelad på olika målgrupper:
  • enskild näringsverksamhet och delägare i handelsbolag
    aktiebolag
  • ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar
  • ideella föreningar, stiftelser och registrerade trossamfund
  • offentliga aktörer

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!