Laddar Evenemang

Alla Evenemang

Det finns ett tydligt samband mellan en god arbetsmiljö och bra lönsamhet i verksamheten varför det finns mycket att vinna på att aktivt jobba för en bättre arbetsmiljö. Arbetsmiljöansvar för chefer, skyddsombud & HR ger grundläggande kunskaper i det viktiga arbetsmiljöarbetet vilket till stor del handlar om att identifiera, förebygga och hantera risker. Allt för att förbättra säkerhet och trivsel.

Välkommen att anmäla till denna heldag där vi tillsammans arbetar med arbetsmiljöfrågor.

Kursbeskrivning
Deltagaren får med sig praktisk kunskap om, och konkreta verktyg för att hantera det systematiska arbetsmiljöarbetet. Under dagen går vi bland annat igenom hur man upptäcker och hanterar risker samt hur man söker reda på rätt information för den branschspecifika verksamheten.

Vi kommer bland annat att gå igenom följande:

  1. Grundläggande arbetsmiljö – lagstiftning
  2. Ansvar och samverkan
  3. SAM – systematiskt arbetsmiljöarbete
  4. Arbetsmiljö i praktiken
  5. Hantering av incidenter

Vi varvar föreläsningar med praktiskt arbete i form av övningar, grupparbeten, diskussioner och reflektioner av kursdeltagarnas egna erfarenheter.

Målgrupp
Kursen vänder sig främst till den som har ett arbetsmiljöansvar, till exempel som chef eller skyddsombud, men även till annan som behöver lära sig om det viktiga arbetsmiljöarbetet. Oavsett om kursdeltagaren har tidigare erfarenhet eller ej så har den med någon form av arbetsmiljöansvar stor nytta av dagen.

Kursledare är Alexander Clomén och Caroline Svensson från CvZ Juridik.

Priset inkluderar kursintyg, frukost samt eftermiddagsfika.

Dela gärna det här inlägget!