Laddar Evenemang

Alla Evenemang

Arbetsrätten är en stor och viktig del i all affärsverksamhet för alla arbetsgivare som har anställda. Kraven att hantera de arbetsrättsliga frågorna är höga och det är arbetsgivaren som är ytterst ansvarig för att frågorna hanteras korrekt. Under denna heldag med Arbetsrätt för industriföretag går vi igenom grunderna i den svenska arbetsrätten med målsättningen att alla deltagare efter dagen ska ha en fördjupad kunskap i arbetsgivarens ansvar, hur arbetsrätten är uppbyggd och vad som kan vara bra att veta för den dagliga hanteringen av anställda.

Välkommen att anmäla dig till denna heldag där vi tillsammans arbetar med arbetsrättsliga frågeställningar.

Kursbeskrivning

Under denna kurs med fokus på arbetsrätten och dess viktigaste delar får deltagarna med sig teoretisk kunskap som är praktiskt genomförbar i verksamheten. En grundläggande förståelse för arbetsgivarens ansvar innebär en riskreducering och mindre belastning på affärsverksamheten.

Vi kommer bland annat att gå igenom följande:

  1. Grunderna i arbetsrätten – lagstiftning och kollektivavtalsrätten
  2. Anställningsformer
  3. Uppsägningar – arbetsbrist eller personliga skäl
  4. Omställning
  5. Arbetsgivarens och arbetstagarens rättigheter och skyldigheter
  6. Hantering av svåra personalärenden

Vi varvar föreläsningar med praktiskt arbete i form av övningar, grupparbeten, diskussioner och reflektioner av kursdeltagarnas egna erfarenheter.

Målgrupp

Kursen riktar sig till och är till nytta för alla som hanterar anställda. Kursen är övergripande och passar både den med tidigare erfarenhet att hantera arbetsrättsliga frågor samt den som inte har några förkunskaper alls.

Kursledare är Alexander Clomén och Caroline Svensson från CvZ Juridik.

Priset inkluderar kursintyg, frukost, lunch samt eftermiddagsfika.

Dela gärna det här inlägget!