Kvartalets viktigaste enkät, underleverantörs-barometern!

Inlägget publicerades: januari 23, 2018

Senast uppdaterat: augusti 16, 2022

Varje kvartal genomför Sinf (Svensk Industriförening) en enkät riktad till sina medlemmar (där MVRs medlemmar ingår sedan slutet av 2017) i underleverantörsindustrin. Ni bör i dagarna ha fått en påminnelse per e-post (med en länk till enkäten) att det är dags att fylla i enkäten.

Tack vare medlemmarnas svar kan vi med Underleverantörsbarometern leverera industrins snabbaste och mest relevanta konjunkturbedömning.

Med den samlade bilden kan vi ta de viktigaste frågorna vidare till politiker och andra beslutsfattare. Men för att kunna driva dina frågor måste vi ha dina svar. Med stöd av underleverantörsbarometern kan vi till exempel visa på vilka svårigheter ni har att hitta arbetskraft och därmed få stöd till arbetsmarknads- och  yrkeshögskoleutbildningar samt bidra till en förbättring av industritekniskaprogrammet på gymnasiet. Era svar är därför mycket viktiga!

Underleverantörsbarometern är genomförd varje kvartal i över tio år och enkäten hjälper oss att få en bild av konjunkturläget.

Med en hög svarsfrekvens kan vi dessutom presentera branschbarometrar samt sammanställningar för de största underleverantörslänen.

Frågorna är ställda så att man ska kunna svara på dem utan att öppna bokföringen och leta siffror. Det tar ca 4- 6 minuter att svara på frågorna.

Sedan Q3 2017 ingår även MVR i barometern.

Resultatet av barometern presenteras på Forum Stålbyggnad i nästa vecka. Är du inte anmäld än? Mer information och anmälan här.

 

 

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!