Digital tillstånd- och kontrollista för Heta Arbeten®

Inlägget publicerades: juli 22, 2021

Senast uppdaterat: juli 22, 2021

Nu kan du som har ett giltigt certifikat för Heta Arbeten underlätta ditt vardagliga arbete med en kostnadsfri app från Brandskyddsföreningen. Appen har tagits fram som ett verktyg för alla hetarbetare att använda i sitt dagliga arbete.
Appen Heta Arbeten® samlar många funktioner, här kan man enkelt visa sitt digitala certifikat, skriva digitala tillstånd, beställa nytt kort, få påminnelser när det är dags att uppdatera sitt certifikat, hitta information om närmsta utbildning och få vägledning när brandfarliga heta arbeten ska utföras på en tillfällig arbetsplats. Här finns också en digital kunskapsbank där man kan söka efter information.

Du som har ett giltigt certifikat Heta Arbeten® kan direkt hämta hem appen Heta Arbeten® och där få tillgång till en digital tillstånds- och kontrollista och alla dess funktioner. Den digitala listan är framtagen för att höja säkerheten, effektivisera arbetet och för att underlätta ditt jobb som tillståndsansvarig ute på fältet.
Hämta hem app Heta Arbeten® och kom igång med att skriva digitala tillstånd här. >>

 

Den digitala tillståndslistan har flera funktioner för att effektivisera tillståndsgivningen och som höjer säkerheten, här listar vi några av fördelarna.

Effektivitet:

 • Den digitala tillståndslistan underlättar tillståndsgivningen genom att ge stöd i riskbedömningen och leda dig igenom tillståndsgivningen
 • Med GPS-funktion får du hjälp att hitta rätt larmadress.
 • Med kameran i din mobil eller läsplatta kan du ta bilder och dokumentera platsen och arbetet samt lagra det tillsammans med tillståndet.
 • Påminnelser. Med den digitala tillståndslistan har du möjlighet att få påminnelser om dina tillstånd via sms eller e-post. Du kan till exempel bli påmind om när ett tillstånd startar, när tillståndet löper ut och när ett tillstånd har avslutats. Du får också påminnelse om att återställa eventuella avstängda brandsskyddsystem när du avslutar tillståndet.
 • Nyhet! Alla i teamet kan använda den digitala tillståndslistan. Andra certifikat för brandfarliga heta arbeten* än Heta Arbeten® kan mauellt läggas till av den tillståndsansvariga i rollen som hetarbetare eller brandvakt.
 • Med den digitala tillstånds- och kontrollistan kan du alltid vara säker på att du har den senaste versionen av listan.

Säkerhet:

 • Hittar och kontrollerar giltiga certifikat. Med den digitala tillståndslistan kan du vara säker på att alla i teamet har rätt behörighet. Listan söker mot databasen med alla behöriga hetarbetare och endast de som har ett giltigt certifikat kan läggas till på ett tillstånd.
 • Tillståndsgivning på plats. Eftersom tillståndsgivningen och signering sker på en och samma enhet så höjer vi säkerheten för tillståndsgivning på aktuell plats.
 • Säkerhet. Endast de som har ett giltigt certifikat Heta Arbeten® kan påbörja, utfärda, lagra och hämta avslutade tillstånd.
 • Språk: Den digitala tillståndslistan underlättar arbetet om man i teamet är från flera olika nationaliteter genom att man kan växla mellan språk. Informationen i listan och om alla säkerhetsregler finns även på litauiska, ryska, engelska och polska. Du kan växla mellan språken hur ofta du vill så att alla i teamet kan ta till sig informationen på sitt språk.
 • Exportera. När ett tillstånd är avslutat kan tillståndsansvarig exportera tillståndet tillsammans med alla bilagor (bilder mm) till en pdf-fil som sedan kan skickas vidare via e-post.
 • Digital lagring via app Heta Arbeten®. Tillståndet startas, skrivs, signeras och lagras digitalt och alla som är involverade i det aktuella tillståndet kommer åt det via app Heta Arbeten®.

Vill du använda den digitala tillstånd- och kontrollistan för Heta Arbeten® på din arbetsplats eller har du frågor om appen, kontakta Brandskyddsföreningen.
Saknar ni certifikat för Heta Arbeten, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt utbildning.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!