Korttidspermitteringarna har haft stor betydelse under pandemin

I rapporten “Industrin och pandemin” från Industrins Ekonomiska Råd framgår det att korttidspermitteringarna har haft stor betydelse för industrins förmåga att behålla sin kompetens på företagen. 

Den pågående pandemin har skapat en global lågkonjunktur som är en av de värsta kriserna som världen hittills har upplevt. En av de hårdast drabbade näringarna i Sverige är tillverkningsindustrin och det är också den bransch som vars nedgång har störst betydelse för den svenska ekonomin. Efter en dramatisk inledning på året, har aktiviteten återhämtat sig till viss del under tredje kvartalet. Mellan industrins delbranscher skiljer sig utvecklingen dock en del. Företag med starkt exportberoende har helt klart haft det svårast, medan de lokala industrierna istället kommit hyfsat rimligt undan i jämförelse. Läs mer i vårt medlemsmagasin Svensk Verkstad >>

Rapporten ”Industrin och Pandemin” kan ni ladda ner och läsa själva i sin helhet på Industrirådets webbplats här >>

Inför det kommande året hoppas vi att den positiva trenden fortsätter och att ni fortsätter ta del av de kompetensutvecklingsmöjligheter som erbjuds.

MVRs NYHETSBREV

Prenumerera för fler nyheter

 

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Dela gärna det här inlägget, via valfri platform!