Kostnadsfri uppstartskurs för EPD-Generatorn

MVR erbjuder nu tillsammans med Norsk Stålförbund en kostnadsfri uppstartskurs i EPD-Generatorn.
Kravet på miljövarudeklarationer är redan en realitet i vissa projekt. Ta detta tillfälle om du börjat fundera på EPD:er och är osäker på hur det går till och vilket verktyg ni ska använda.
Kursen kommer att hållas på Norska via teams och är kostnadsfri. Läs mer nedan.
Kursstart: 1 Februari 2021
Sista anmälan: 28 Januari 2021

Anmälan sker via denna länk >>

EPD-Generatorn i Sverige

Många beställare kräver redan idag att deras leverantörer ska kunna leverera sina produkter med en medföljande miljövarudeklaration – EPD (Environmental Product Declaration). Regelverk på både europeisk och nationell nivå är på gång och redan idag ställer till exempel Trafikverket krav på EPD:er för stålkonstruktioner och Boverket är inte långt efter. Upphandlingsmyndigheten utreder även hur man i offentliga upphandlingar ska kunna sätta gränsvärden för ingående materials klimatpåverkan.

För att underlätta för våra medlemmar har MVR inlett ett samarbete med Norsk Stålförbund för att kunna tillgängliggöra det verktyg de har utvecklat speciellt för stålprodukter tillsammans med LCA.no. EPD-Generatorn har tidigare bara varit tillgänglig för Norsk Stålförbunds medlemmar men med vårt samarbete kan vi nu erbjuda den även till MVRs medlemmar.

Mer information om EDP-Generatorn finner ni här >>

MVRs NYHETSBREV

Prenumerera för fler nyheter

 

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Dela gärna det här inlägget, via valfri platform!