MVR på besök hos Allblästring

Inlägget publicerades: december 9, 2020

Senast uppdaterat: december 9, 2020

MEDLEMSREPORTAGE
Innan restriktionerna i Stockholm stramades åt så hann vi med ett lärorikt besök ute i Länna industriområde hos en av våra medlemmar; Allblästring. Där togs vi emot av Peter Tilder, ägare och Vd som visade oss runt i lokalerna och lärde oss ett och annat om blästring och målning.

Allblästring är ett familjeföretag som idag drivs av Peter som är den tredje generationens ägare efter sin far och farfar som även är grundaren. Lokalen i Länna består av en verkstad och 3 hallar för olika typer av blästring och målning, där hittar vi kontoret och de 5 personer som sköter om hallarna, resterande 20 medarbetare är ute på jobb. Och just jobb finns det gott om.

Med ramavtal med bland annat Trafikverket och Stockholms hamnar så finns det alltid arbete. Förutom dom broar, räcken, gatubelysningar och vägavspärrningsräcken som ska blästras och även målas för deras räkning så är det många större arbeten som simhallar och nyligen nya stål/järnvägsmuseet där det krävs stor erfarenhet och kunskap kring vilka blästringsmetoder och vilken typ av färg som ger bäst resultat.

Förutom de arbeten som utförs i egen verkstad så görs även en hel del arbeten ute hos kund. Där blir det alltid svårare att klara miljökraven, både när det gäller färgval och att hantera avfallet som blir vid blästring. Allblästring har under många år arbetat med de allra tuffaste miljökraven och något som ofta kräver speciell kompetens på detta område är till exempel underhållsarbeten i cisterner. Men med en tät dialog med beställaren och kvalitets- och miljöcertifierade processer löser Allblästring som sagt det mesta samtidigt som arbetsmiljön är högprioriterad.

På frågan om vad som egentligen kan blästras svarar Peter glatt ”Allt som inte springer iväg”.

Det är också något vi ser när vi går runt i hallarna, där blandas företagens balkongräcken och grindar med privatpersoners blomkrukor och specialbyggda bilar.

Genom fönstret kan vi se en stor industrilokal som Peter glatt berättar att han köpt, men riktigt vad han ska göra i den vet han inte riktigt än. På MVR är vi säkra på att han snart kommer fylla den med något nytt spännande projekt!
På Allblästrings hemsida har dom själva beskrivit vad dom ser som störta nyttan med sitt medlemskap i MVR, det inlägget hittar ni här >>.
Är ni själva inte medlemmar ännu så hittar ni mer information om hur ni går tillväga genom att klicka på denna länk >>.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!