MVR på Elmia 15-18 maj

Inlägget publicerades: maj 3, 2018

Senast uppdaterat: augusti 16, 2022

Välkommen till MVRs samlingsmonter LN01:02 på Elmia Produktionsmässor, 15-18 maj

Under mässdagarna bjuder MVR på ett laddat seminarieprogram. Här får du bland annat ta del av vad systematiskt arbetsmiljöarbete innebär för dig som arbetsgivare. Vi presenterar dessutom Underleverantörsbarometern för Q1 med fokus på rekrytering och kompetens och anordnar ett branschmingel. Branschminglet arrangeras av MVR tillsammans med branschorganisationerna Stål och Mekan samt STEMA. Missa inte seminariet om nyheter i EN 1090-2:2018 som börjar gälla i vecka 20!

Onsdag 16 maj klockan 11.00-11.45 Sal K14 i kongresshuset, Elmia
Ny version av EN 1090-2! Vad måste du göra nu?
I mitten på maj kommer SIS publicera en ny version av EN 1090-2. I samma stund som den publiceras blir den också gällande och ni som certifierade tillverkare enligt EN 1090-1 eller ni som arbetar med montering på byggarbetsplats måste anpassa er till den. Missa därför inte detta tillfälle att ta del av vilka förändringar som kommer i den nya versionen av EN 1090-2. Föreläsare är Björn Uppfeldt, MVR och svensk representant i TC135 som ansvarar för EN 1090-serien på europanivå.

Läs mer här>>
Anmäl dig här>>

Onsdag 16 maj, klockan 16:00 -17:00 Samlingsmonter LN01:02
Branschmingel
Under Elmia Produktionsmässor dukar vi upp till mingel i MVRs samlingsmonter.
MVR tillsammans med Svensk indusriförening och branschorganisationerna STEMA samt Stål och Mekan bjuder in till kalas. Oavsett om du är medlem eller ej är du välkommen. Det här är ett bra tillfälle för dig att träffa kollegor inom just din bransch. Vi bjuder på tilltugg och något gott att dricka.

Anmälan: Ingen anmälan krävs

Torsdag 17 maj, klockan 08.30 – 09.30 Sal K14 i kongresshuset, Elmia
Frukostseminarium om arbetsmiljö
Alexander Clomén, chefsjurist på CvZ Juridik, håller ett föredrag om arbetsmiljö. SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete) innebär höga krav på dig som arbetsgivare. Du ska undersöka, genomföra och följa upp verksamheten för att förebygga olyckor och ohälsa. Under morgonen går vi igenom grunderna samt nyheter och förändringar inom arbetsrätten, samt ger tips och vägledning kring hur du ska hantera din organisatoriska och sociala arbetsmiljö.

Programpunkter

Systematiskt arbetsmiljöarbete
Vad är egentligen organisatorisk respektive social arbetsmiljö – begrepp som är centrala inom SAM?
Vilket ansvar har de anställda för att bidra till en god arbetsmiljö?
Vad kan du som arbetsgivare göra, rent konkret, för att förebygga ohälsa på arbetsplatsen?
Mallar och verktyg
Inför arbetsmiljöinspektion
Böter, straff och sanktionsavgifter
Arbetsmiljödomar

Anmäl dig här>>

Fredag 18 maj, klockan 9.30-10.00 Stora scenen Lobby Syd
Presentation av underleverantörsbarometer
med fokus på rekrytering och kompetens
Presentation av Underleverantörsbarometern för Q1. Därefter diskuterar vi utfallet av Underleverantörsbarometern med fokus på rekrytering och kompetens. MVR finns på plats och berättar om sina goda erfarenheter av deras rekryteringsutbildning till stålbyggare.

Anmälan: Ingen anmälan krävs

Entrébiljett till mässan>>

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!