Ny utbildningsplattform för metallindustrin

Har du letat efter ett ställe där du kan hitta information om metaller och deras användning?
Då ska ni kika in på Metallkompetens.se som är en helt ny digital utbildningsplattform som innehåller handböcker inom aluminium, stål och gjuteriteknik.

Handböckerna är ett kunskapsstöd för dem som arbetar inom metallindustrin eller studerar ämnet, så som lärare eller studenter.
Som medlem kan du också enkelt skapa ditt egna material baserat på handböckerna som även kan användas till utbildning av anställda vid stålföretag, elever vid gymnasie- och högskolor samt stålföretagens kunder.

Metallkompetens.se kan du hitta allt från råa fakta om metaller, konstruktionsguider och tillverkningsdata till roliga tankeväckande fun-facts. Visste du tex att ett tegeltak innehåller mer aluminium en ett aluminiumtak?

Bakom Metallkompetens

Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material syftar till att förverkliga den strategiska forsknings- och innovationsagendan Nationell samling kring metalliska material. Programmet är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas satsning på strategiska innovationsprogram och samlar Sveriges metallindustrier: Stål, aluminium, hårdmetall, gjutstål, gjutjärn och gjutna icke-järnmetaller. Initiativ till programmet togs av organisationerna Jernkontoret, Svenska Gjuteriföreningen och Svenskt Aluminium.

MVRs NYHETSBREV

Prenumerera för fler nyheter

 

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Dela gärna det här inlägget, via valfri platform!