Nya regler för energiskatt från årsskiftet!

Inlägget publicerades: mars 8, 2017

Senast uppdaterat: juli 6, 2022

Du vet väl att de nya reglerna för elskatt som gäller från 1 januari 2017 innebär att du måste ansöka om återbetalning i efterhand?

Tillverkande företag, såsom mekaniska verkstäder och stålbyggare, har rätt till reducerad energiskatt. Reduktionen är 29 öre/kWh 2017 vilket gör att det redan för relativt små företag är fråga om mycket pengar.

Tidigare har man ansökt om reduktionen en gång och sedan har elfakturorna reducerats i enlighet med det som beviljats. Från årsskiftet gäller istället full energiskatt på fakturorna och sedan är det upp till var och en att ansöka om återbetalning från Skatteverket, en eller fyra gånger om året beroende på elförbrukning.

Detta nya förfarande ger en stor ökad risk att något blir fel eller att ansökan till och med glöms av. MVR har därför inlett ett samarbete med ett företag som utifrån fullmakt sköter ansökningsförfarandet inklusive förbrukningsrapportering. Utbetalning sker sedan direkt till er från Skatteverket.

Fördelarna med att använda en expert för detta arbete är:
– Riskerar inte att missa reduktionen
– Ansökan i rätt tid och på rätt sätt
– Rätt belopp i bokföringen
– Frigör egna resurser som annars måste administrera ansökan.

Gå inte miste om återbetalningen av energiskatten, läs mer om vårt erbjudande här!
Till Skatteverkets information energiskatterna.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!