Nya regler från 1 januari 2021 för inhyrd arbetskraft

Inlägget publicerades: december 11, 2020

Senast uppdaterat: augusti 16, 2022

Inhyrd utländsk arbetskraft ska betala skatt i Sverige, de nya reglerna gäller från 1 januari 2021.
De nya reglerna påverkar uthyrda personer som tillfälligt arbetar i Sverige under en längre period än 15 dagar i följd, eller de som vid flera kortare vistelser arbetar i Sverige mer än 45 dagar under ett kalenderår. Den så kallade 183-dagarsregeln ska alltså inte tillämpas för utländska arbetstagare när det är fråga om uthyrning av arbetskraft.

De flesta av våra medlemmar hyr in utländsk arbetskraft från ett svenskt bemanningsföretag. Då behöver ni inte göra någonting, utan det ska skötas av arbetaren och hans/hennes arbetsgivare.

Om du hyr utländsk personal av ett utländskt företag för arbete i Sverige ska du kontrollera att det utländska företaget har F-skatt, alternativt göra avdrag på fakturan. Se även vårat inlägg om F-skatt för utländska företag här>>.

Kontakta oss om ni har frågor kring de nya reglerna.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!