Ökad konkurrenskraft genom lönsam svetsning!

Inlägget publicerades: april 5, 2017

Senast uppdaterat: augusti 23, 2022

Lönsamheten vid svetsning påverkas av valet av ”rätt” svetsprocess och processlösning. I många fall kan man sänka svetskostnaden med mer än 50 % genom enkla metodförbättringar. Det kan tex handla om att justera svetsparametrar, byta tillsatsmaterial, svetsa i optimalt svetsläge osv. Användning av lägesställare kan t ex sänka svetstiden med mer än 50 %. Återbetalningstiden på en sådan investering kan ofta vara mindre än 3 månader. En annan faktor som starkt påverkar svetskostnaden är valet av svetsfog och a-mått. Mekanisering och robotisering har för övrigt använts länge inom svetsande industri för av sänka svetskostnaderna.

Weld on Sweden genomför kursen ”Lönsamma svetsprocesser, LSP” i samarbete med ESAB i Göteborg tis-ons den 10-11 maj. Kursen behandlar svetskostnader vid smältsvetsning och hur dessa kan reduceras. Vad ska man tänka på vid val av svetsmetod och processoptimering? Fokus ligger på att skapa mervärden! Målgrupper är VD, produktions- och inköpsansvariga, marknadsansvariga, produktionstekniker, svetsansvariga, svetsingenjörer och konstruktörer.

För mer information och anmälan klicka här.

MVR-medlemmar har 10%-rabatt på Weld on Swedens kurser!

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!