Trender inom termisk skärning, automation och digitalisering

Inlägget publicerades: februari 27, 2018

Senast uppdaterat: november 4, 2022

Kunskapsseminarium hos SSAB i Oxelösund.

Mycket intressant seminarium om Trender och innovationer inom termisk skärning samt Personalförsörjning och rätt kompetens. Nytt för i år är en ny programpunkt; det senaste inom automation och digitaliseringen inom svensk industri.

Program och föreläsare:

Laser-, gas- eller plasmaskärning? Hur väljer jag rätt skärmetod?

Bo Williamsson Manager Laser and Oxyfuel applications, AGA Gas AB Region Europe North är en av Nordens mest erfarna och kunniga experter inom Termisk skärning. Bo har arbetat i den nordiska marknaden över 30 år och kommer ge oss en intressant information kring valet av rätt skärmetod.Digitalisering – en möjlighet för tillverkningsföretag i den digitala åldern.Anders Pettersson, Vd Intercut sedan 1997 berättar om dramatiska förändringar i branschen, det går snabbt nu;
Industri 4.0 – Maskiner som kan kommunicera – Sensorer som har koll på när det är dags för service – och framförallt helt nya affärsmodeller.Automation och robotar är framtiden, vad är trenderna hur kan vi automatisera med krav på hög flexibilitet?Föredragshållare Johan Frisk VD OpiFlex AB, Initiativtagare till projektet ”Producera i Sverige”, Vinnare av EU kommissionens “Business Innovation Observatory Award” 2015. Johan Frisk;  ”allt fler företag tar nu hem produktionen till Sverige.”Personalförsörjning med rätt kompetens för effektiv produktion inom svensk verkstadsindustri.Föredragshållare, Petter Lundgren Vd Clockwork ett av Sveriges mest framgångsrika företag för både människor och företag som vill utvecklas. Inspirerande föredrag där man får en helt ny inblick i hur Du ska visa upp Ditt företag som en attraktiv arbetsgivare, hur Du ska göra för att anställa personal med rätt egenskaper.Svetsning och skärning av höghållfasta stål.

Föredragshållare Anders Ivarsson SSAB, Docent, Joining and Thermal Cutting Technologies, här får vi ett både underhållande och intressant föredrag på en hög teknisk nivå. Mängder av värdefulla tips som kan appliceras direkt på hemmaplan.

Efter lunch får vi en guidad rundtur hos SSAB Oxelösund.

Ett stålverk som producerar några av värdens hårdaste och starkaste ståltyper.
Vi kommer få se ett av värdens mest kraftfulla kvartovalsverk samt härdverk för plåttjocklekar upp till 170mm.

Värd: Oskar Thorstensson, SSAB Oxelösund

Datum:     Onsdag den 14 mars 2018

Plats:        SSAB Oxelösund

Tid:            Kl. 08.30 – 15.30

Kostnad:   1 000 kr per deltagare.
I kostnaden ingår dokumentation och förtäring.

Anmälan:   Anmälan görs till Madeleine.Scherling@clwork.se
Senast 2018-03-05

Detta seminarium har redan ägt rum.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!