Utbildning till stålbyggare i Göteborg och Malmö

Inlägget publicerades: december 21, 2017

Senast uppdaterat: augusti 16, 2022

MVRs arbetsmarknadsutbildning bidrar till kompetensförsörjningen och minskar arbetslösheten.

En av verkstadsbranschens största utmaningar är att lösa kompetensförsörjningen och hitta nya hungriga och kompetenta unga som vill arbeta i den mekaniska verkstadsindustrin. Vi har tidigare informerat om att MVR tillsammans med Arbetsförmedlingen i Stockholm startat en utbildning till stålbyggare (eller smed/byggnadssmed som yrket ibland benämns) där den senaste utbildningen gav 14 av 16 jobb i princip omgående efter avslutad utbildning, läs mer här.

Nya utbildningsstarter

Förutom en ny utbildningsstart i Stockholm med preliminär start enligt följande, information för arbetssökande i vecka 8 – intervjuer och uttagning vecka 9 – start vecka 10, så har nu Arbetsförmedlingen gett klartecken till att i samarbete med MVR och Stål & Mekangruppen utöka denna utbildning till fler orter. Därför söker vi nu företag som är intresserade av att hjälpa till vid uttagning av elever (blivande stålbyggare) och som även kan hjälpa till att ta emot dessa på praktik, så kallad APL. Utbildningen är cirka 35 veckor lång och upplagd med cirka en tredjedel teori, en tredjedel svets och en tredjedel APL. Stålbyggnadsföretag i Göteborg och Malmö hör av er till info@mvr.se om ni är intresserade av att vara med! Se även yrkesakademins film om yrket Stålbyggare och utbildningen här.

Nya yrkeskategorier

Arbetsförmedlingen har även erbjudit MVR och Stål & Mekan att ta fram utbildningar för andra yrkeskategorier i verkstadsindustrin. Kravet är att det ska finnas ett stort anställningsbehov och att anställningsbara personer med rätt kompetens saknas. Hjälp oss att ta fram relevanta utbildningar för arbetslösa så att de kan bli en resurs inom verkstadsindustrin. Inom vilka yrkesområden upplever ni som har företag i verkstadsindustrin att det är svårast att hitta ny personal. Hör av er till info@mvr.se! Vi är även öppna för att bredda samarbetet med fler branschorganisationer.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!