Verkstadsbolaget vinnare i MVR Grand Prix!

Inlägget publicerades: november 6, 2023

Senast uppdaterat: november 6, 2023

Efter en förmiddag med teori och testkörning så ställde vi upp på griden på Gelleråsen Arena för start kl 13.00. En regnvåt bana bäddade för en del avåkningar och farhågorna besannades redan efter något varv när JB Smide snurrade i tröskurvan och sen hade svårt att få fart på bilen igen. Men efter ett snabbt bilbyte var de med i racet igen. Lameco/MVR startade bra och hade efter några varv byggt upp en betryggande ledning som dock raserades snabbt när Ejes kurva började ställa till problem. Först en sväng i escape route och därefter en tur i grusfånget med efterföljande rengöring och spolning. Med det så var Lameco/MVR borta från toppstriden.

Daniel Broo AB och RL Smide hade en lite trögare start men arbetade sig sakta men säkert uppåt i resultatlistan. Verkstadsbolaget imponerade med snabb och felfri körning och var med i toppstriden redan efter några varv. De sista varven blev spännande när en av Verkstadsbolagets huvudkonkurrenter gjorde ett misstag och en erfaren racingchaufför frenetiskt jagade för att komma ifatt. Det hela slutade med att Verkstadsbolaget kunde ta platsen högst upp på prispallen efter racet. Därefter kom Daniel Broo/RL Smide, JB Smide/SteelPro/PSV och på en stark fjärdeplats med mersmak slutade Lameco/MVR.

En aktivitet som förutom att det är riktigt roligt också är lärorik då man verkligen får testa bilens gränser och lära sig hur bilen beter sig när man pressar den maximalt och vad som händer om man kommer in för fort i en kurva.

Vi kör nästa år igen och då hoppas vi att ni anmäler er!

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!