Fler kontroller av riskutsatta arbetsplatser i pandemin

Inlägget publicerades: januari 28, 2021

Senast uppdaterat: juli 1, 2021

Smittspridningen av Covid-19 är fortsatt hög. Arbetsmiljöverket kommer genomföra en riktad tillsynsinsats med fokus på de mest riskutsatta branscherna för smittspridning av sjukdomen.

Smittspridning av det nya coronaviruset är en risk som finns i många arbetsmiljöer. För arbetstagare är arbetsgivarens åtgärder i arbetsmiljön avgörande för att minska risken för smittspridning och sjukdom. Arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön och behöver löpande bedöma och att undersöka vilka arbetsuppgifter eller situationer som kan utsätta arbetstagarna för risker.

Många av av MVRs medlemmar kan inte jobba hemifrån.

Arbetssätt och rutiner kan behöva ändras och behoven av personlig skyddsutrustning kan behöva ses över. Utöver skydd för de egna arbetstagarna bidrar arbetsgivarens åtgärder även i många fall till minskad smittspridning.

Behöver ni hjälp och rådgivning om vad ni kan göra på just er arbetsplats så kontakta oss >>

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!