Kommande kurser inom arbetsmiljö, arbetsrätt och entreprenadrätt

Inlägget publicerades: augusti 8, 2019

Senast uppdaterat: mars 2, 2021

Vi har nu en rad aktiviteter på gång som vi tror att du kan ha glädje av. Förutom våra vanliga kurser i arbetsrätt och arbetsmiljö ordnar vi dessutom två helt nya kurser till hösten: en i entreprenadrätt och en arbetsrättslig kurs med inriktning mot Industriavtalet.

Grundläggande arbetsmiljöarbete

17 september i Stockholm & 19 september i Jönköping
Reglerna om SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete) innebär höga krav på dig som arbetsgivare. Du ska undersöka, genomföra och följa upp verksamhetens risker för att förebygga olyckor och ohälsa. I denna kurs går vi igenom reglerna grundligt, samt ger tips och vägledning kring hur du konkret ska hantera din organisatoriska och sociala arbetsmiljö.

Arbetsrätt – Praktisk kunskap för att undvika dyra misstag

24 september i Stockholm & 26 september i Göteborg
När du hanterar personal är det viktigt att ha en överblick över de arbetsrättsliga reglerna. Denna kurs ger dig den praktiska kunskapen som behövs för att undvika dyra misstag. Vi går igenom materialet, löser case och diskuterar rättsfall. Det finns även möjlighet att ta med dina egna konkreta utmaningar som du kan lyfta i gruppen.

Entreprenadrättslig grundutbildning

3 oktober i Stockholm & 10 oktober i Göteborg
Under den entreprenadrättsliga utbildningsdagen går vi igenom olika entreprenadstyper, entreprenadavtalen och viktiga frågor som ofta uppkommer under arbete med anknytning till entreprenad. Bygg och entreprenad är ett område som kantas av en stor mängd specialregleringar samt svårmanövrerade sedvanor och regelverk. Genom att ha kunskap kan man bättre förbereda sig för utmaningar vilket skapar förutsättningar för ökad lönsamhet och mindre osäkerhetsfaktorer.

Grundläggande arbetsrätt – Inriktning mot Industriavtalet

17 oktober i Jönköping
En genomgång av centrala delar inom arbetsrätten med fokus på Industriavtalet. Många av våra medlemmar har tecknat detta fåordiga kollektivavtal vars innehåll ibland kan vara svårtolkat. Därför har vi satt ihop denna utbildning, där vi fokuserar på de delar av arbetsrätten utifrån avtalet som vi upplever att vi får mest frågor om, och klargör dess innehåll.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!