Visselblåsarlagen – vad behöver du göra?

Inlägget publicerades: september 13, 2023

Senast uppdaterat: september 13, 2023

I samarbete med CvZ Juridik och Webropol erbjuder vi ett kostnadsfritt seminarium angående visselblåsarlagen samt kravet om att ett säkert visselblåsarsystem ska vara på plats i verksamheten senast den 17 december i år. Lagen omfattar alla arbetsgivare men blir särskilt viktigt för arbetsgivare med mer än 49 anställda.

Med anledning av att den sista delen av lagen aktualiseras i slutet av året är det nära tillhands att misstänka att Arbetsmiljöverket inom en snar framtid kommer att fokusera på och utföra stickkontroller på verksamheter med mer än 49 anställda varför det som företagare är hög tid att ta höjd för en eventuell kontroll.

Under seminariet går CvZ Juridiks jurister igenom den viktigaste informationen avseende visselblåsarlagen och Webropol går igenom innebörden av ett säkert visselblåsarsystem.

Anmäl er redan idag och säkerställ att ni har koll på vad visselblåsning egentligen innebär och att din verksamhet uppfyller lagkravet.

Seminariet hålls i CvZ Juridiks lokaler i Stockholm men sänds även digitalt för de som har svårt att närvara på plats. Det viktiga är att ni tar del av informationen.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!