Att teckna och tillämpa kollektivavtal

Inlägget publicerades: februari 23, 2023

Senast uppdaterat: februari 23, 2023

Det finns ingen lagstadgad skyldighet att ha ett kollektivavtal, men om det finns anställda i företaget kan det vara klokt att teckna ett med avtalsbärande fackförbund. Kollektivavtalen reglerar relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare i den bransch var det är gällande och levererar stabila villkor för såväl företag som för anställda.

Under detta webinarium kommer vi att gå igenom varför vi rekommenderar att företagare tecknar kollektivavtal och vilken nytta det ger.

Vi kommer bland annat att gå igenom följande:

  • Löner, förmåner och anställningsvillkor
  • Fredsplikten
  • Hängavtal
  • Arbetsplatser med flera avtalsområden

Målgrupp

Alla företagare vilka hanterar anställda har nytta av detta webbinar. Kursen vänder sig både till den som redan har tecknat kollektivavtal såväl som det företag som valt att avstå.

Varmt välkomna att anmäla Er till detta kostnadsfria webbinar och bygg på er befintliga kunskap med relevant och användbar information.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!