EPD-generator för stålprodukter

Inlägget publicerades: december 16, 2022

Senast uppdaterat: december 16, 2022

Ihop med Norskt Stålförbund bjuder vi in till en gratis Teams-kurs den 31 januari 2023 om miljödeklarationer (EPD) och användning av EPD-generatorn för stålprodukter enl. ny standard EN 15804+A2.

På den här kursen kommer det att förklaras vad en EPD är, och varför och hur den skapas. Kursen är del ett av tre delar för nya användare av EPD-generatorn.

Utveckling av en EPD är ofta mycket tid- och resurskrävande – och dessutom väldigt dyrt. Vi har därför utvecklat en EPD-generator för stålprodukter som är webbaserad mjukvara som förenklar processen och ger företaget möjlighet att utveckla egna EPD:er.

Från 1 juli 2023 finns ett nytt krav i TEK17 att växthusgasräkenskaper ska upprättas av material till flerbostadshus och kommersiella byggnader. Växthusgasredovisningen ska innehålla som minimum modulerna A1–A4, B2 och B4.

Följande byggnadselement omfattas: pålfundament, direktfundament, stödsystem, ytterväggar, innerväggar, beläggningar och tak. Det förväntas därför att fler kommer att vilja köpa EPD-generatorn för stålprodukter.

EPD-generatorn är nu uppdaterad i enlighet med ny standard EN 15804+A2: Hållbara byggnader – Miljödeklarationer – Grundläggande produktkategoriregler för byggprodukter.

Tid: tisdag 31 januari från kl 12.30 till 15.30
Kursen kommer att hållas digitalt via Teams.

Sista anmälningsdag: fredag ​​27 januari kl 1600.

Program:
12.30 – 13.00 Välkommen, presentation av LCA.nr
13.13 – 14.15 Introduktion till EPD, vad? Varför? Hur?
14.30 – 15.30 Presentation av den nya EPD-generatorn. Hur man skapar EPD – Verifiering

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!