Krylbo Verkstäder axlar upp

Inlägget publicerades: december 6, 2022

Senast uppdaterat: december 6, 2022

Krylbo Verkstäder växer på både höjden och bredden just nu, och har den största orderstocken nånsin. Nu står nämligen inte bara bearbetning och montering på programmet utan också ytbehandling. Som en följd av att det ytbehandlingsföretag som fanns i grannhuset gått i konkurs.

– Vi äger sedan tidigare lokalerna och när vi blev av med tillgången till ytbehandling på nära håll, löste vi det på det här sättet, säger Andreas Khysing. Kunderna vi har idag har ett lite annat beteende och beställer lång tid i förväg. Jag har många projekt som går en bra bit in i 2023 och det var länge sedan jag hade det.

Det har till stor del att göra med att Krylbo Verkstäder nu har nischat sig väldigt mycket mot framför allt tryckkärl och lyftutrustningar, infrastrukturella projekt.

I alla dessa projekt ställs höga krav, produkter som ska CE-märkas och så vidare. 1090-projekt blir också alltfler. En ökande marknad där inte så många är med, eftersom många avstod från 1090-certifiering.

– Vi har tre mil till närmaste ytbehandlare och med tanke på de skrymmande detaljer vi ofta jobbar med, hade det inte fungerat särskilt bra att behöva skeppa iväg komponenter så långt. Det hade varit både kostsamt och krångligt. Vi behöver närheten. När vi väl har fått rensa upp i lokalerna och installera ny utrustning är det här en bra lösning för oss.

Effektiviseringar inom industrin gör att behovet av folk minskar på de stora företagen framför allt och det är de som syns. Men i mindre företag finns fortfarande stora behov av kompetent folk. Och det är där de flesta är anställda. Det behövs kompetent folk, både erfarna och unga.

Trots motgångar finns det glädjeämnen; en full orderbok, ett nytt företag att utveckla, ett företag med anställda som levererar certifierad kvalité – och långa, sköna promenader.

Detta är en sammanfattning av ett reportage för MVRs medlemstidning Svensk Verkstad, läs gärna artikeln i sin helhet här >>

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!