Medlemsnytta

Juridisk rådgivning

I ditt medlemskap i MVR ingår fri rådgivning med jurister inom affärsjuridik och arbetsrätt
Genom MVRs samarbete med CvZ Juridik får våra medlemmar tillgång till kostnadsfri rådgivning och kraftigt rabatterade priser vid behov av ett juridiskt ombud. Våra kunniga jurister erbjuder personlig lösningsorienterat rådgivning inom arbetsrätt och affärsjuridik inklusive entreprenadrätt. Ring redan idag för att undvika framtida problem.

Tvister

Att inte komma överens med en kund eller en leverantör kan vara både dyrt, långdraget och jobbigt. Vi hjälper dig att reda ut juridiken och föreslå lösningar som inte kräver domstol.

Immaterialrätt och Varumärkesskydd

Väldigt ofta har du rättigheter att skydda, men som idag är oreglerade. Det innebär onödiga intäktstapp och risk för att andra stjäl din idé. Med vår rådgivning kan du få betalt för både produkt, kompetens och inarbetade koncept.

Samarbets- kompanjon- och delägaravtal

Att vara överens i framgång och dela vinst är ofta lätt. I motgång och med förluster blir vänskapen ofta strid. Låt oss se över dina avtal från början så kan många problem undvikas.

Serviceavtal Licenser och Royalties

Fler och fler affärer bygger på mer än bara en produktleverans. Genom att teckna löpande avtal kan du få starkare och längre kundrelationer som båda parter tjänar på.

Leveransavtal

Tycker du att kundens villkor är tuffa? Vi hjälper dig att få balans i leveransvillkoren så att de känns rimliga. Det kan till exempel handla om betalningsvillkor, förseningar och förskjutna beställningar.

Spara tid och pengar genom att vara proaktiv. Ta alltid en kontakt med oss innan du agerar om du är osäker på vad som gäller.

Arbetsrätt handlar om förhållandet arbetsgivare och arbetstagare. Som medlem i MVR får du hjälp i att bli en bra arbetsgivare. Det sparar tid och pengar samt minimerar risken för att du ska få onödiga konflikter på företaget.

Anställningar, uppsägningar och omorganisationer

Du får råd och biträde i frågor som handlar om din personal, anställning, uppsägning, löneförhandlingar, varsel, turordningsregler med mera.

Förhandlingar och tolkningar

Vid tvister eller andra tillfällen där det krävs förhandling står vi på din sida.

Blanketter

Många problem skulle aldrig ha behövt uppstå. Använd MVRs blankettmallar så slipper du problem på grund av formella fel. Hittar du inte vad du säker så mejla till info@mvr.se och berätta vad du behöver.

Spara tid och pengar genom att vara proaktiv. Ta alltid en kontakt med oss innan du agerar om du är osäker på vad som gäller.

Juridiska partners

CvZ Juridik

Tillhandahåller särskild kompetens inom arbetsrätt och affärsjuridik.
Som medlem i MVR ingår fri rådgivning med CVZ Juridiks jurister. Läs mer om CVZ Juridik här>>

Alexander Clomén, bolagsjurist
Tel: 070-224 46 33

Vanessa von Zweigbergk, bolagsjurist
Tel: 076-885 88 88

Mail: juridik@cvz.se

Walthon Advokater

Tillhandahåller särskild kompetens inom många rättsområden.
Som medlem i MVR ingår 1 timme juridisk rådgivning av Walthon Advokater årligen.

Jonas Jonsson, Advokat
Tel:08-501 397 00

Mobil: 070-718 78 02

Mail: jonas.jonsson@walthon.se