Lundgren Smide samarbetar för framtiden

Inlägget publicerades: juni 4, 2021

Senast uppdaterat: augusti 16, 2022

MEDLEMSREPORTAGE
Lundgren Smide är medlemmar i MVR sedan 1984. Kim Lindberg och Vanessa von Zweigbergk på MVR åkte till verkstaden i Bromma för att hälsa på VD Richard Lundgren och HR-ansvarig Johanna Lundgren. Där fick de höra mer om hur de ser på framtiden och hur vi på Mekaniska Verkstädernas Riksförbund kan hjälpa till.

Lundgren Smide är ett smidesföretag som utför det mesta inom smide och glas sedan 1952. De levererar helhetslösningar och tar sig gärna an avancerade smides- och glasjobb åt både byggföretag och privatpersoner.

Lundgrens Smides verkstad ligger i Bromma i norra Stockholm. I koncernen ingår Bröderna Eddings Smide som är en fristående smidesverksamhet som verkat i Stockholm sedan 1945. De tillverkar alla typer av smidesarbeten i sin verkstad i Järfälla. Richard är ständigt på jakt efter nya verkstäder och skickliga smeder att knyta an för att växa och kunna leverera bra projekt till nöjda kunder. Att medvetandegöra allmänheten om nyttan med den lokala smeden är något som Richard och Johanna jobbar hårt för. Att kunna arbeta lokalt och bli mer lättillgängliga för kunderna känns viktigt.

De 50 smederna som arbetar inom Lundgrens är skickliga problemlösare, har både bredd- och specialistkompetens inom varierande områden och får stort utrymme att vara kreativa och leda sina arbeten ihop med projektledarna. Just samverkan och samarbete är den röda tråden genom hela verksamheten, både internt och externt. Genom samarbete med andra aktörer inom branschen och via sitt stora nätverk bland annat genom MVRs övriga medlemmar, kan Lundgren Smide rikta in sig på att utföra de arbeten som andra inom branschen tycker är besvärliga att utföra.

Inom verksamheten är man inte rädd för att testa nya vägar och möjligheter. Som exempel startade Lundgrens en webbshop där de bland annat säljer bak/pizzastål – med ett bak/pizzastål kan man baka pizzor och bröd lika goda som på restaurang i en helt vanlig ugn. Det började med att de för ett år sedan startade en sommarkampanj för att driva trafik till hemsidan. Pizzastålet är naturligtvis tillverkat med MVRs hållbara klimatkompenserade initiativ Grönt Stål – med livslång garanti. För Lundgrens är det en självklarhet att detta stål ska säljas av den lokala smeden och hoppas att ännu fler hoppar på trenden. Bak/pizzastålet har blivit en storsäljare och har inneburit att många hittar till hemsidan och det har dessutom blivit en intressant affär.

Utöver detta anordnar Lundgrens svetskurser och metallslöjd  för företag, organisationer, skolor och privatpersoner. Vi på MVR får höra flera härliga historier om svetsevent, grillning, teamresor och gemenskap som gått av stapeln i verkstaden.

Genom sitt medlemskap i MVR har Lundgren Smide även fått hjälp med juridiken genom MVRs juridiska partner CvZ Juridik och MVRs försäkringspartner SÄKRA. Richard framhåller just tillgången till en bra försäkring och professionell juridisk rådgivning som en av de största fördelarna av medlemskapet i MVR.

Vi ser MVR lite som en ”storebror” till vår verksamhet. En storebror som har koll på läget och är en trygg punkt avseende svåra saker. Om storebrorsan använder sig av något eller tycker något, så följer det med en underförstådd kvalitetsstämpel. Därför vet vi att de företag som MVR väljer som samarbetspartners och leverantörer, innebär de bästa lösningarna just för oss – och däri ligger tryggheten sammanfattar Richard.

Vi på MVR är mycket stolta över att få sådana omdömen och det är just ni, våra medlemmar, som sporrar oss att hela tiden utveckla verksamheten så att ni får tillgång till de bästa tjänsterna som kan underlätta vardagen i ert företagande. Är du intresserad av att veta mer om vad som ingår i MVR´s medlemskap så kan du läsa mer under ordinarie medlem.

Läs mer om Lundgrens Smide och deras arbete på deras hemsida.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!