Projektanpassade allmänna föreskrifter på en halvtimme

Inlägget publicerades: februari 9, 2020

Senast uppdaterat: augusti 16, 2022

Förteckningen över utförandekrav och de allmänna föreskrifterna har stor betydelse för den färdiga stålkonstruktionens bärförmåga, stadga och beständighet. Vi ser alltför ofta ej projektanpassade, kostnadsdrivande och direkt felaktiga allmänna föreskrifter för stålkonstruktioner. MVR tillsammans med ProDevelopment AB har därför tagit fram ett nytt hjälpmedel för konstruktörer av stålbyggnadskonstruktioner, Allmänna föreskrifter för stålkonstruktioner, Förteckning över utförandekrav – En vägledning som nu finns till försäljning hos Svensk Byggtjänst för endast 295:-. Beställ här>>

Syftet med vägledningen är att hjälpa konstruktörer att ställa relevanta och väl avvägda krav med fokus på säkra och kostnadseffektiva stålkonstruktioner. För att underlätta för både konstruktören och stålentreprenören är vägledningen uppbyggd efter rubrikerna i SS-EN 1090-2. 

I en bilaga ges ett exempel på allmänna föreskrifter för en invändig stomme till ett flerbostadshus i fem våningar med ett utvändigt väderskydd för cykelparkering. Tanken är att man med utgångspunkt från exemplet ska ta hjälp av vägledningstexten för att projektanpassa föreskrifterna. I vägledningstexten finns angett vad som ska föreskrivas med hänvisning till gällande regelverk och råd om vad man ska tänka på. 

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!