Små och medelstora företag drabbade av cyberangrepp!

Inlägget publicerades: januari 17, 2019

Senast uppdaterat: augusti 21, 2023

Företagets datorer kapas och stängs ner och för att få tillgång till alla filer igen krävs 10-tusentals kronor insatta på ett konto. Vad gör du då? Cyberangrepp mot företagets datorer, molntjänster och mobila enheter ökar.

Det inte bara är stora företag som drabbas utan det gäller i stor utsträckning även små och medelstora företag. Det kan handla om allt från kapning av företagets datorer till att kunddata eller annan känslig information olovligen sprids. Oavsett vad så kan det både bli kostsamt och skada företagets anseende. En vanlig företagsförsäkring ersätter inte cyberangrepp.

MVRs kunniga försäkringsrådgivare på Säkra Stenstaden har därför tagit fram en försäkringslösning (cyberförsäkring) för detta anpassad till MVRs medlemmar. Förutom kostnader för externa angrepp, rådgivning och andra åtgärder för att skydda varumärket ersätts även oavsiktliga incidenter i företagets datamiljö, till exempel om en nyinstallerad programvara är felaktig och orsakar ett systemhaveri så kan företaget få hjälp med att utreda orsak, återställa system och ersätta avbrott i verksamheten.

I försäkringen ingår det även antivirus samt säkerhetskopieringsprogram (upp till 10 användare) om man inte använder sig av det i dagsläget.

Premiesättning med försäkringsbelopp 1 000 000 kr

OmsättningPremie
5 – 9,9 mkr2 100 kr
10 – 14,9 mkr3 010 kr
15 – 24,9 mkr3 605 kr
25 – 49,9 mkr4 200 kr

Vill du veta mer om våra försäkringar?

Gå till MVRs sida om medlemsförsäkringar >>

Eller ring våra försäkringsrådgivare direkt på tel: 060 61 25 30

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!