Påverkas du av de ökande materialpriserna?

Inlägget publicerades: maj 21, 2021

Senast uppdaterat: augusti 1, 2022

Till våra medlemmar som påverkas av de ökande materialpriserna

Den senaste tiden har det blivit stora kostnadsförändringar på material, som inneburit att priserna i vissa fall ökat med upp till 65 procent. Detta påverkar naturligtvis våra medlemmar på olika sätt.

Kanske har ni precis ingått ett avtal på fastpris där era priser nu blivit inaktuella mot bakgrund av de stora ökningarna i materialkostnaderna, eller så kanske ni står i startgropen inför ett uppdrag där ni ska skriva ihop ett avtal och är osäkra på hur ni ska skriva.

Det är viktigt att ni alla i dessa tider ser över era avtal – det kan finnas förutsättningar att justera priserna i befintliga avtal p.g.a. kostnadsförändringarna till följd av prisökningarna – och har ni ännu inte skrivit på något avtal är det viktigt att få in en skrivelse om prisjustering i enlighet med Entreprenadindex eller liknande.

Har ni några frågor rörande detta, hör av er till Björn Uppfeldt, 076-885 81 52, bjorn.uppfeldt@mvr.se eller Vanessa von Zweigbergk, 076-885 88 88, vanessa.zweigbergk@cvz.se. Rådgivning och avtalsgenomgång är kostnadsfritt för medlemmar i MVR.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!