Arbetsmiljöansvar för chefer, skyddsombud & HR

Inlägget publicerades: februari 27, 2023

Senast uppdaterat: februari 27, 2023

Har du problem med att anställda inte följer gällande föreskrifter ang arbetsmiljön och till exempel “glömmer” att fälla ner visiret vid svetsning eller struntar i att ta på skyddshjälmen. Eller vet ni med er att ni slarvar med den psykosociala arbetsmiljön? Kanske har ni en arbetstagare som sprider dålig stämning i arbetslaget? Under denna heldagsutbildning med fokus på arbetsmiljö kommer vi att gå igenom det viktiga arbetsmiljöarbetet och ge konkreta råd som hjälper dig och ditt företag att följa gällande lagar och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet. Det är du som ägare och VD som är ytterst ansvarig för arbetsmiljön varför det är högst angeläget att du och/eller den som är utsedd ansvarig är med oss denna dag!

Det finns ett tydligt samband mellan en god arbetsmiljö och bra lönsamhet i verksamheten varför det finns mycket att vinna på att aktivt jobba för en bättre arbetsmiljö. Arbetsmiljöansvar för chefer, skyddsombud & HR ger grundläggande kunskaper i det viktiga arbetsmiljöarbetet vilket till stor del handlar om att identifiera, förebygga och hantera risker. Allt för att förbättra säkerhet och trivsel.

Kursbeskrivning

Deltagaren får med sig praktisk kunskap om, och konkreta verktyg för att hantera det systematiska arbetsmiljöarbetet. Under dagen går vi bland annat igenom hur man upptäcker och hanterar risker samt hur man söker reda på rätt information för den branschspecifika verksamheten.

Vi kommer bland annat att gå igenom den grundläggande arbetsmiljölagstiftningen, men ger också konkreta råd som hjälper er att finna relevanta föreskrifter för just er verksamhet. Vi pratar om fördelarna med att jobba med det systematiska arbetsmiljöarbetet och vad arbetsmiljö innebär i praktiken. Därutöver pratar vi om incidenthantering och ger konkreta råd som hjälper er att möta en eventuell olägenhet. Vi varvar föreläsningar med praktiskt arbete i form av övningar, grupparbeten, diskussioner och reflektioner av kursdeltagarnas egna erfarenheter.

Målgrupp

Kursen vänder sig främst till den som har ett arbetsmiljöansvar, till exempel som ägare, VD, HR eller skyddsombud, men även till annan som behöver lära sig om det viktiga arbetsmiljöarbetet. Oavsett om kursdeltagaren har tidigare erfarenhet eller ej så har den med någon form av arbetsmiljöansvar stor nytta av dagen.

Kursledare är Alexander Clomén och Caroline Svensson från CvZ Juridik.

Som medlem i MVR har du ett rabatterat pris på kurser och utbildningar och betalar endast 5000kr som branschansluten.
Priset inkluderar kursintyg, frukost samt eftermiddagsfika.

Välkommen att anmäla till denna heldag där vi tillsammans arbetar med arbetsmiljöfrågor.

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!