Generationsskiften – Ett akut problem i Gnosjöregionen

Inlägget publicerades: augusti 20, 2018

Senast uppdaterat: september 2, 2022

När måste man börja förbereda ett generationsskifte? Hela 40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är äldre än 55 år och under de närmaste tio åren räknar man med att cirka 100 000 företag i Sverige planerar ett ägarbyte. I den småföretagartäta Gnosjöregionen är företagsledarna äldre än riksgenomsnittet. Om ditt företag ska må gott i ett längre perspektiv behöver du ha en realistisk framtidsplan eftersom ett generationsskifte tar tid. Många företagare skjuter på problemet och tänker att de känner sig friska och orkar ett antal år till. Men vad händer om du blir sjuk och inte hinner lämna över?

MVR i samarbete med Sinf kommer framöver att lägga extra fokus på att skapa bra möjligheter för våra medlemsföretag i samband med generationsskiften. Målsättningen är att genom information och ett bra stöd till våra medlemmar genomföra lyckade generationsväxlingar så våra småföretag kan leva vidare och vara lönsamma även framöver. Den 30 augusti bjuder vi in till ett generationsskiftesseminarium i Anderstorp som hålls av Sanna Arnfjorden Wadström.

Sanna Arnfjorden Wadström har själv genomfört ett generationsskifte, men har nu efter 27 år i familjeföretaget startat konsultfirman Arnfjorden Wadström AB för att hjälpa företag att ta sig igenom generationsskiften och digitaliseringen.

detta event har redan ägt rum

Att tänka på vid generationsväxling, läs mer>>

Mekaniska Verkstädernas Riksförbund

MVR arbetar för att förbättra ditt företags lönsamhet genom att hjälpa dig och ditt verkstadsföretag i den dagliga verksamheten samt med att skapa goda förutsättningar för branschen med långsiktigt lönsamma mål för små och medelstora svenska verkstadsföretag.

Automatiska uppdateringar?

Vill du få veckovis uppdateringar från bloggen direkt i inkorgen? Anmäl din epost nedan.

Dela gärna det här inlägget direkt till en kollega eller vän!